The Walking Dead Tour i Atlanta

De flesta har hört talas om den populära Zombieserien The Walking Dead som bokstavligen har blåst nytt liv i en gammal och uppskattad genre. Det många troligen inte vet är att stora delar av handlingen utspelar sig i staden Atlanta även utanför fiktionens värld. Fansen blev vilda av glädje när en vandringstur till berömda inspelningsplatser som förekommer i serien blev verklighet.

För inbitna fans är denna zombievandring ett absolut måste och det går inte att komma mycket närmare karaktärerna och deras öden än så här. Själva turen körs i en bekväm buss utrustad med stora TV-skärmar och en kunnig guide. Skärmarna gör det möjligt att se den exakta scen vars inspelningsplats man är på väg att besöka. På plats berättar guiden sedan om den aktuella scenen och det avsnitt den tillhör. Det finns gott om tid att ställa frågor och ta bilder. Kuriosa i sammanhanget är också att alla guider faktiskt själva har varit med under själva inspelningen och de delar gärna med sig av egna upplevelser och små anekdoter. Denna och andra attraktiva inspelningsplatser hittas hos location scout.

Som turdeltagare får man verkligen valuta för pengarna och besöken inkluderar bland annat den allra första säsongens nötta varuhustak där den hårdhudade karaktären Merle tvingades skära av sig sin egen hand. Vidare får man också se smittskyddsinstitutet från samma säsong som gick ett sprängfyllt öde till mötes. I turen ingår även ett stopp på inspelningsplatsen för det beryktade området Terminus som visade sig vara något helt annat än Rick Grimes och hans grupp av överlevare hade väntat sig. Man får naturligtvis också besöka sjukhuset där allt tog sin början för polisen Rick och det blir en hårresande upplevelse.

Inte minst får man som deltagare uppleva staden Atlanta som även är föremål för en rad andra kända filmer och TV serier men för en zombiefan är det The Walking Dead Tour som gäller.