Lägenheter i Göteborg

dining-room-3108037_640

Hur får man tag i en lägenhet i Göteborg? Ja den frågan kan man verkligen ställa sig. VI kan backa tillbaka till 60-talet, på den tiden fanns inte detta problem. Så länge man hade ett jobb så fanns det alltid möjlighet att flytta hemifrån och påbörja livet. På 70-talet rådde i stort sett samma upplägg, det fanns gott om bostäder och framförallt fanns det hyresrätter.

Under senare delen av 80-talet hände något när belåningen ökade och priserna på bostadsrätter stack i höjden. Vad detta innebar vet vi alltför väl. Priserna på fastigheter blev så höga att en bubbla byggdes upp och sedemera brast.

90-talet blev någon form av återhämtningsperiod och idag är priserna höga igen. Frågan är dock om det är en bubbla vi talar om. Lägenheter i Göteborg är något väldigt eftertraktat och priserna är höga. Dock tror i alla fall inte jag att vi i detta skede behöver vara så oroliga för ett likande scenario som i slutet på 80-talet. I alla fall inte ännu. Byggandet är igång även om jag skulle önska att det byggdes ännu mer, men man kan väl inte få allt här i världen. Vi kan bara hoppas att det håller i sig och att vi slipper fler bubblor, man kan ju önska att vi någon gång kan lära oss av historien.